Un blog despre domeniile care ma pasioneaza : handmade , carti , animale , frumusete , design interior. Un blog cu creatii proprii , recomandari si sfaturi , tutoriale DIY ,poze de inspiratie pt realizarea diferitelor lucruri frumoase, idei de reciclare .
sâmbătă, 26 ianuarie 2013
Prajitura Iulia
Azi va delectez cu o prajitura foarte gustoasa si dulce , chiar prea dulce pentru gustul meu . Avem nevoie de :
Blat:
5 oua
300 g zahar
100 g nuci macinate
200 g faina
10 lg apa rece
1 pliculet praf de copt
1 vf cutit sare
Crema :
500 ml lapte
5 lg faina
250 g unt
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
2 lg-te coaja portocala
24 piscoturi sampanie
Sirop:
250 ml rom sau 3 fiole esenta diluate cu apa
Pt ornat :
1 plic praf de frisca
200 ml lapte
100 g ciocolata de menaj
Blat :
Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul , apoi se adauga pe rand 5 lg de apa rece .Albusurile se bat pana nu mai cad de pe tel , adaugand pe rand celelalte 5 lg de apa rece, apoi se adauga galbenusurile.Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus cu grija , apoi se adauga faina , praful de copt si nuca macinata.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina .Se coace la foc potrivit cam 30 min. Dupa ce se raceste , blatul se taie in doua.
Crema:
Intr-o cratita se pune faina si se toarna laptele putin cate putin , amestecand continuu.
Se fierbe pe baie de abur pana devine ca o smantana mai groasa , apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-o alta cratita , se freaca spuma untul cu zaharul . zaharul vanilat si coaja de portocala.Aceasta compozitie se adauga la prima si nu invers , ca sa nu formeze cocoloase.
Prima jumatate de blat se stropeste cu rom si se acopera cu jumatate de crema .Peste crema se aseaza piscoturile inmuiate in rom , apoi restul de crema si pe urma a doua jumatate de blat stropit si el cu rom.
Se bate spuma praful de frisca cu lapte , se intinde peste prajitura , iar deasupra se rade ciocolata de menaj.
Prajitura se taie doar pe latime pentru ca piscoturile sa se vada ca niste buline in crema.
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu