sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Prajitura cu mac


Blat:

100 g mac
100 g nuca de cocos
8 albusuri
3 lg faina
300 g zahar

Crema:

1/2 l lapte
10 lg zahar
8 galbenusuri
4 lg faina
1 pachet unt

Glazura:

biscuiti dreptunghiulari simpli
6 lg zahar
2 lg cacao
2 lg apa
100 g unt

Preparare:

Blat- Se bat albusurile spuma , se adauga zaharul si se bat inca 5 min. Se pune macul , nuca de cocos si faina si se amesteca.Compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt , si se introduce la cuptor 20 minute , la foc iute si 15 min la foc mic. 

Crema: se amesteca toate ingredientele , fara unt.Se omogenizeaza intr-un vas , cu un tel , ca sa nu apara cocoloase  , si se pune pe foc pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga untul.
   Crema se aseaza peste blat si se acopera cu un strat de biscuiti dreptunghiulari simpli si apoi cu un strat de glazura preparata din zahar , cacao , apa si unt.Aceasta se lasa pe foc pana devine o pasta ca smantana si se intinde imediat peste biscuiti.
Prajitura se portioneaza dupa forma biscuitilor si se lasa la frigider 6 ore inainte de servire.

Pofta buna !   






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu