marți, 6 august 2013

Puiul de caine

 Curatenia :

- un pui de 6-8 sapt este rareori curat
- catelul f tanar isi satisface necesitatile de cate ori mananca , bea sau se trezeste din somn.Incercati sa il scoateti afara in aceste momente si rasplatiti-l cu mangaieri daca isi face nevoile in locul ales de dvs.
- nu pedepsiti cainele daca nu l-ati surprins asupra faptului , va ajunge sa-i fie frica de dvs.
- nu folositi metoda tavitei.Imediat dupa vaccin scoateti cainele la plimbare .Se va obisnui f repede sa-si faca nevoile afara.
- nu strangeti murdaria de fata cu cainele .Ar putea sa i se para o dovada de interes din partea dvs pt ce a ,, produs ''.

Comenzi simple :

  Pt a trai in armonie cu cainele tb sa-l invatati sa raspunda la doua tipuri de comenzi ; chemarea la stapan si o comanda de oprire.
- folositi cuvinte simple , mereu aceleasi : la picior sau aici , totul este sa nu le schimbati .
- cu cat e mai mic catelul , sedinta trebuie sa dureze mai putin ( 5 min la varsta de 3 luni ) si sa imbrace forma unui joc.
 - intotdeauna recompensa este eficace.
- de multe ori catelul nu asculta pentru ca nu intelege .Pentru caine cuvintele nu inseamna mare lucru , insotiti-le de gesturi clare si cainele le va recunoaste mai repede.
- cand chemati cainele nu va asezati in fata lui si nu indreptati degetul spre el strigand la picior sau aici .
- la primele lectii asezati-va pe vine , intoarceti capul intr-o parte si chemati-l cu voce blanda, batandu-va pe coapsa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu