marți, 6 august 2013

Daca vreti sa va apropiati de un caine , nu-l speriati

         Multor oameni le este imposibil sa accepte ca un caine poate dori sa fie lasat in pace.
Unii semeni de ai nostri ajung sa fie muscati pentru ca se cred atat de puternici si de importanti incat isi iau libertatea de a se apropia oricum de un caine.
    Cateva sfaturi generale :

 - daca un caine este legat sau inchis in spatele unui gard si vreti sa va apropiati de el , incepeti prin a va aseza pe vine la cativa pasi de zona limita la care poate ajunge.Nu il abordati direct .Stati linistit pana ce animalul da semne ca este tentat , el insusi sa se aseze. Dupa ce orice amenintare , din ambele parti , a disparut , incercati sa stabiliti un contact verbal cu el  , observati-i atitudinea si procedati in continuare cu prudenta.

-  evitati contactul vizual direct .Sa privesti direct in ochi un caine inspaimantat poate insemna pentru el ca trebuie sa faca fata unei confruntari .Uitati-va linstit cum trec norii pe cer dar folositi privirea periferica pentru a inregistra orice miscare a cainelui .

-  nu incercati sa il mangaiati pe crestet si nici nu-i intindeti mana sa o miroasa.

- daca sunteti hotarat sa atingeti cainele , in nici un caz , asadar , nu-l tentati mai intai sa va miroasa mana. Ati stat indeajuns timp in apropierea lui , si v-a simtit mirosul. O metoda mai sigura este aceea de a incerca sa atingeti cainele in zona spatelui sau a crupei , folosind un obiect ( geanta , ziar ) ce permite un contact bland si un grad de siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu