sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Prajitura Iulia



   Azi va delectez cu o prajitura foarte gustoasa si dulce , chiar prea dulce pentru gustul meu . Avem nevoie de :

Blat:

5 oua
300 g zahar
100 g nuci macinate
200 g faina
10 lg apa rece
1 pliculet praf de copt
1 vf cutit sare

Crema :

500 ml lapte
5 lg faina
250 g unt
200 g zahar
2 pliculete zahar vanilat
2 lg-te coaja portocala
24 piscoturi sampanie

Sirop:

250 ml rom sau 3 fiole esenta diluate cu apa

Pt ornat :

1 plic praf de frisca
200 ml lapte
100 g ciocolata de menaj

Blat :

  Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul , apoi se adauga pe rand 5 lg de apa rece .Albusurile se bat pana nu mai cad de pe tel , adaugand pe rand celelalte 5 lg de apa rece, apoi se adauga galbenusurile.Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus cu grija , apoi se adauga faina , praful de copt si nuca macinata.
  Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina .Se coace la foc potrivit cam 30 min. Dupa ce se raceste , blatul se taie in doua.

Crema:

  Intr-o cratita se pune faina si se toarna laptele putin cate putin , amestecand continuu.
Se fierbe pe baie de abur pana devine ca o smantana mai groasa , apoi se lasa sa se raceasca.
Intr-o alta cratita , se freaca spuma untul cu zaharul . zaharul vanilat si coaja de portocala.Aceasta compozitie se adauga la prima si nu invers , ca sa nu formeze cocoloase.
Prima jumatate de blat se stropeste cu rom si se acopera cu jumatate de crema .Peste crema se aseaza piscoturile inmuiate in rom , apoi restul de crema si pe urma a doua jumatate de blat stropit si el cu rom.
Se bate spuma praful de frisca cu lapte , se intinde peste prajitura , iar deasupra se rade ciocolata de menaj.
Prajitura se taie doar pe latime pentru ca piscoturile sa se vada ca niste buline in crema.

Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu