N-or avea ele cel mai bun gust, dar au incontestabile talente de ingrijire a pielii si a podoabei capilare. Le poti folosi in tratamente externe, dar si ca aliment prezinta efecte benefice pentru sanatate, deci si pentru aspectul exterior.
Zeama de lamaie
E o adevarata bomba cu vitamina C ale carei calitati nutritive sunt bine cunoscute, dar profita de tot ce-ti poate oferi bun sucul unei lamai:
- Inlatura celulele moarte, lasand la vedere o piele noua, fina si frumoasa. Amesteca zema unei lamai cu o lingurita de zahar brun si fa-ti un masaj facial dimineata, pentru o exfoliere blanda.
- Netezeste ridurile. Asaza pe fata și decolteu cateva felii zemoase de lamaie si lasa-le sa actioneze 15 minute. Clateste apoi cu apa calda si ridurile fine din acea zona se vor netezi.
- Te scapa de pete. Pigmentarea excesiva a tenului poate fi atenuata daca freci zilnic cu zeama de lamaie zona afectata. Clateste dupa 15 minute.
- Lupta cu matreata. Maseaza zilnic scalpul cu doua linguri de suc de lamaie. Spala-ti apoi parul cu sampon, iar in ultima apa de clatire pune din nou lamaie - o lingura de suc.
- Curata si albeste unghiile. Cufunda-ti degetele intr-un bol in care ai pus in prealabil apa calduta si sucul unei jumatati de lamaie. Stai asa 5 minute.
Otetul de mere
Are efect tonic si revigorant pentru fata si par, iti face dintii frumosi, plus ca ofera rezultate rapide in curele de slabire.
Combate epuizarea fizica. Ca sa poti da randament la sala, ia-ti cu tine o sticla de apa plata in care adauga o lingura de otet de mere cu efect energizant, revigorant.
Albeste dintii. Otetul de mere curata eficient dantura, eliminand bacteriile din cavitatea bucala si improspatand respiratia. Inainte de a te spala pe dinti, fa gargara cu otet de mere indoit cu apa.
Da stralucire parului. Foloseste o data pe saptamana, in loc de balsam, un amestec de apa minerala carbogazoasa (1 litru) si otet de mere (o lingura). Clateste parul cu amestecul de apa cu otet, iar parul va capata stralucire.
Ajuta silueta. Inghite 2-3 linguri de otet inainte de fiecare masa. Nu apela insa la aceasta metoda daca ai probleme cu stomacul!
Sucul de grepfrut
E disponibil in magazine si piete in orice anotimp, iar daca nu-ti place la gust, foloseste-l macar ca ingredient de ingrijire si infrumusetare. E plin de vitamina C, stimuleaza productia de colagen, ofera fermitate pielii si iti ia cativa ani de pe chip!
- Tonifica tenul. Stoarce zeama unui fruct, amestec-o, daca ai prin casa, cu menta, rozmarin sau alte plante aromatice, toarna amestecul intr-o sticla si foloseste lichidul dupa 2-3 ore, ca demachiant si tonifiant. Cu un tampon de vata maseaza delicat tenul, evitand zona ochilor si a gurii.
- Te rasfata in baie. Pune in cada zeama unui grepfrut, dar si coaja, taiata in bucatele mici. Da apoi drumul la apa calda și bucura-te de efectul relaxant.
- Face gomaj natural. Amesteca o lingura de suc de grepefrut cu o ceasca de ulei de migdale sau de susan, o jumatate de ceasca de sare grunjoasa si o lingura de ghimbir dat pe razatoare. Pasta obtinuta o poti pastra, la rece, maximum trei saptamani. O data pe saptamana, foloseste-o pentru masaj corporal.
- Scoate la lumina parul imbacsit. Dupa ce ai facut abuz de produse de styling - spuma, gel sau fixativ - foloseste sucul de grepfrut la clatire pentru a elibera parul de impuritati. Pletele tale vor ramane perfect curate si cu un luciu sanatos.